Must see #1 – Camden Town

I was gonne, but now I’m back.

Ok, v tej temi bom opisoval kraje, znamenitosti itd., ki jih ne smete spustiti oz. so must see. Pri omembi Londona vsi najprej pomislijo na Big Ben, Tower bridge, London tower, nogometni navdušenci pa na Arsenal, Chelsea… O teh stvareh kdaj drugič. Za mene je največja atrakcija predel mesta, ki se imenuje Camden Town.


Pridobite 30€ bonusa na Airbnb preko naše partnerske povezave.


Do Camden Towna pridemo z Črno linijo (Northern line) Londonskepodzemne železnice, izstop na postaji Camden Town. Da se seveda prit tudi z avtobusom ali taksijem, ampak je bolj zamudno in predvsem dražje (taxi). Nasploh sem velik fan undergrounda in se večinoma držim te metode prevoza po Londonu.

Ko si enkrat na ulici, je kot v drugem svetu. Vse rase, vsi stili oblačenja, v glavnem vse zmetano skupaj na ta, dokaj majhen predel mesta. Kitajčeki, Mehičani, Indijci pripravljajo hrano na vsakem vogalu, proti večeru lahko dobiš porcijo tudi po polovični ceni (ponavadi so porcije 4 funte). Arabci, Kitajčeki, domačini prodajajo na tržnicah, ki so v bistvu glavna znamenitost tega predela. In tržnic je res dosti. greš skozi eno, 100m naprej je že druga, pa prideš skozi drugo pa že čez cesto tretja… Nakupovanje ti res lahko vzame več ur. Dobiš pa vse od ročnih izdelkov, oblačil, suvenirov, kovčkov,… Večina stvari glih ni original (kdo bi si mislo =P), ampak vseeno zadovoljive kvalitete in cene. Aja, pa handlat (barantat) je treba obvezno, včasih dobiš kaj za pol začetne cene al pa še majn, ali pa 2 za 1, pač kak si se sposoben zmenit. Nato so tu še razne trgovine, ki jih je prav tako ogromno. Od raznih suvenirov, do športnih trgovin, H&M, trgovin z vsakdanjimi potrebščinami pa do specializiranih trgovin za tiste s posebnim stilom – raverje, punkerje, metalce… Take stvari, kot jih vidiš v teh trgovinah so res one of a kind. Res ni da ni.

Zanimivost Camden Towna je tudi kanal (kot Benetke), ki so ga zgradili v začetku 19. stoletja in je povezoval (še povezuje?) reko Temzo z še enim kanalom.

Za sprostitev, po napornem šopingu pa se lahko odpravite proti zahodu (10 min hoje) do zelo lepo urejenega Regent’s Parka, kjer se na severu nahaja vzpetina Primrose Hill. Kljub temu, da je to le malo večji grič (78m) pa imate iz vrha prekrasen razgled nad celoten London. Še en must see!

Torej če ste v Londonu, skočite v Camden Town, you won’t regret it. Pa ne se bat, če bo šel proti vam kak zbledel mladenič oblečen celi v črno, z 20cm podplati na bulerih in kakimi špici na glavi (true story). V Camden Townu lahko doživiš vse 😉


Pridružite se nam na facebooku in bodite na tekočem z novimi objavami.


 

5 thoughts on “Must see #1 – Camden Town

  1. regents park/primrose hill pa nista ravno severno od camdena 🙂 drugače pa ja, tud jz sm fenica camdena, ampak ne ravno zarad šopinga (no čeprav sem si že dvakrat tam allstarke kupla hehe), ampak zaradi vse drugačnosti, ki jo predstavlja

  2. Pingback: Kaj dogaja – Julij [SLO] | London

  3. Pingback: What’s happening – July [ENG] | London

  4. Pingback: 10 načinov kako “prišparat” v Londonu | London

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s