Kako privarčevati pri prenočišču?

Postelja vam bo po napornem vsakdanu kot najboljša prijateljica. Ne glede na to, ali si boste ogledovali znamenitosti, nakupovali, ali pa samo pohajkovali, London je ogromno mesto in noge bodo trpele… Zelo. Zato je pomembno, da si najdete prenočišče, ki bo zadovoljilo vaše želje in potrebe.


Pridobite 30€ bonusa na Airbnb preko naše partnerske povezave.


Hotel, hostel, B&B, apartment… To so vprašanja,s katerim se spopade skoraj vsak, ki se odpravlja v London in nima te sreče, da pozna koga iz Londona, ki mu ponudi prenočišče.

Pri izbiri prenočišča, je vse odvisno od želja posameznika. Nekateri imajo radi večje udobje, mir in svojo kopalnico, nekaterim pa ni problem če si sobo, kopalnico in kuhinjo delijo še z ostalimi popotniki. Seveda boste za svoj mir morali odšteti male več denarja.

Hostelworld, Hostelbookers in Hostels so tri strani, za tiste, ki bi radi našli najcenejšo opcijo. Na straneh pa niste omejeni samo na hostle, ampak lahko najdete vse od hotelov do B&B (bed & breakfast), prav tako pa se najde kakšno stanovanje. Vse kar morate naredit je da si izberete datum potovanja in število gostov, nato pa se bojo prikazala prenočišča, ki so prosta v tem terminu. Hostle lahko nato razporedite po ceni, ratingu ostalih popotnikov, zasedenosti…

Pri izbiri imate na voljo opcijo dorm in pa private room. Dorm so velike sobe za več popotnikov, deli se tudi kopalnica in so večinoma cenejše. Private room pa varirajo od sob za enega pa do sobe za 6 popotnikov, ni pa obvezno da dobiš svojo kopalnico. Svojo kopalnico imaš v sobah kjer piše “ensuite”. Seveda pa vrjetno ni treba posebaj omenjat, da so te sobe dražje.

Najcenejšo posteljo v dormu lahko v Londonu dobimo že od slabih 10€ na osebo/noč (bodite pozorni, vse cene ki so napisane so mišljene za osebo na noč).

Pri izbiri pa moramo biti pozorni tudi na lokacijo. London je razdeljen na cone, manjša je številka cone, bolj smo v centru (1.cona). To je pomembno predvsem za nakup vozovnic za podzemno železnico. Za 1. in 2. cono velja ista vozovnica, prav tako je v tej coni večina znamenitosti. Za ostale cone je potrebno dokupit vozovnice. Če imate namen ogleda glavnih znamenitosti, je pametno malo več odštet za prenočišče v 1. ali 2. coni, saj razliko v ceni hostla nato privarčujemo pri vozovnicah za podzemno železnico, plus tega pa ne porabimo toliko časa za vožnjo in imamo več časa za oglede.

Pri rezervaciji si preberite tudi, do kdaj je check-in, saj imajo nekateri hostli določeno uro in boste morali za check-in po tej uri plačat dodatno.

Morda kot priporočilo na koncu še stran Easyhotel. To so verige malih hotelov, ki so tako kot easyjet in easybus oranžni. V Londonu imajo kar 5 svojih hotelov. Za solidno ceno dobiš svojo sobo z kopalnico v centru mesta. Kot “redni” (2 obiska) gosti, smo zelo zadovoljni z njihovimi hoteli, morda pa kaj več napišemo v prihodnosti.


Pridružite se nam na facebooku in bodite na tekočem z novimi objavami.


1 thought on “Kako privarčevati pri prenočišču?

  1. Pingback: 10 načinov kako “prišparat” v Londonu | London

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s