Airbnb

London je mesto, ki na vsakem koraku ponuja nekaj novega. Svoje dneve lahko zapolniš od jutra do večera in nič se po napornem dnevu ne prileže bolj, kot udobna postelja. Seveda pa je občutek še toliko boljše, če smo to posteljo – torej prenočišče izbrali popolnoma po svojih željah in potrebah. Drago, poceni? V centru dogajanja ali bolj na podeželju? Fantastični pogled iz 30. nadstropja?

Vse to je mogoče na spletni strani Airbnb. Stran brez konkurence na področju ponudbe prenočišč.

unnamed

Pridobite 30€ bonusa na Airbnb preko naše partnerske povezave.

Na spletni strani ustanovljeni leta 2008, si lahko poiščemo prenočišče v stanovanjih ali hišah, jahtah, svetilnikih, naletimo tudi na hišice na drevesu ali celo na grad. S punco sva se prvič srečala z Airbnb-jem v Bruslju in od takrat dalje prenočišč drugje sploh ne iščeva več.  New Yorku, Budimpešta, Bratislava, London in Istanbul, Amsterdam, Den Haag… Povsod sva naletela na odlično namestitev, prijazne ljudi in nove dogodivščine.  

Registracija je zelo preprosta, saj se lahko prijavite kar preko Facebooka, če le tega nimate, pa z mailom.

Na profil si nato dodate kakšno sliko, napišete nekaj o sebi (potrudite se, da bo vaš opis čim bolj zanimiv in vas bo predstavil takšne kot ste) in že lahko pričnete z iskanjem svojega počitniškega domovanja.

Vse kar je pri iskanju treba naredit je da vpišete lokacijo, določite datum in število oseb, prav tako pa lahko označite, če želite celotno stanovanje ali samo sobico. Stran vam nato poišče vsa prosta prenočišča z izbranimi parametri.
Na načrtu si lahko nato spreminjate lokacijo, nastavite lahko maksimalno oz. minimalno ceno (ceno vam samodejno izračuna, vedno pa je treba prištet še Airbnb service fee), pod “more filters” pa lahko nastavljate še malenkosti kot so wi-fi, TV, če znajo lastniki ta pa ta jezik, koliko sob je v stanovanju, koliko kopalnic, parkirišče itd.

Če vam je katero izmed prenočišč všeč, si ga lahko pogledate še podrobneje. Med drugim lahko pogledate slikice, včasih tudi video, lokacijo stanovanja, vidimo opis stanovanja in tudi mnenja uporabnikov, ki so tam že bili. In prav ta mnenja so zelo pomembna pri izbiri, saj realno, brez olepšav opišejo svojo izkušnjo.

Ko ste odločeni, ja najbolje stisnit gumb “Contact Me” in poslat sporočilo lastniku. V tem sporočilu se na kratko predstavite in povprašate, če je rezervacija možna (ponavadi sproti obnavljajo koledarje, ampak je nekako vljudno, da se pred tem povpraša). To sporočilo je tako tudi vaš prvi stik z lastnikom in prva možnost, da nanj naredite dober vtis, ki bo lastniku veliko povedal o tem, kakšnega človeka sprejema v svoje stanovanje. Prav tako pa vam da možnost spoznati njega.

Če/ko vam odobrijo, rezervirate in plačate z eno izmed kartic. Plačate vedno v celoti, stran Airbnb pa zadrži denar do dneva po vašem prihodu domov, da se v primeru težav še lahko pritožite.

Kot zadnji korak, ko smo že doma, pa lahko napišete tudi mnenje (dobro ali slabo), prav tako pa mnenje o vas napiše vaš gostitelj. Z več dobrimi “reviewi” ste tudi bolj kredibilni za prihodnja potovanja, s tem pa prav tako pomagate ljudem, ki so vam sobo/stanovanje oddali, da so bolj zanimivi za prihodnje dopustnike.

Airbnb je zadnja leta najbolj popularen način iskanja prenočišč. Ponuja največjo izbiro namestitev po celem svetu. Je varen, enostaven za uporabo in ponuja pristnejšo potovalno izkušnjo. Spijte popoldanski čaj z Londončanom tudi vi.

Pridružite se nam na facebooku in bodite na tekočem z novimi objavami.

3 thoughts on “Airbnb

  1. Pingback: Chelsea : NK Maribor, Stamford Bridge, Champions league, 21.10.2014 | London

  2. Pingback: 10 načinov kako “prišparat” v Londonu | London

  3. Pingback: 11 ways to save money in London | London

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s