Letališče Southend, London

Letošnje poletje se začenja nova “romanca” med slovenskim letalskim prevoznikom Adrio Airways in letališčem Edvarda Rusjana Maribor. Od 1. junija 2015 naprej, boste lahko 3
krat tedensko iz štajerske prestolnice leteli v London. Natančneje, na malo manj znano londonsko letališče Southend.

Ker je ob omembi tega letališča zagotovo bilo nekaj čudnih pogledov, smo se podali v raziskavo in pripravili tole objavo, da boste bolje seznanjeni z letališčem, ki je zadnja leta preživelo v senci večjih in bolj znanih letališč Heathrow, Stansted, Gatwick in Luton.

London-Southend-Airport_Snapseed


                          Se odpravljate na potovanje? Iščete prenočišče?                             Pridobite 23€ dobropisa na Airbnb preko naše partnerske povezave.


Samo po sebi se torej poraja vprašanje, kje sploh je letališče London Southend?      Nahaja se v okrožju Rochford, približno 65km vzhodno od Londona, kar je le malo dlje, kot sta oddaljena Stansted (48km) in Luton (56km).

Do konca 70ih let 19. stoletja je veljalo za 3. najbolj prometno letališče v Londonu.

Leta 2008 je kontrolo nad letališčem prevzela Stobart Group, s tem pa so prišle tudi mnoge prenove. Zgradili so novi terminal in kontrolni stolp, prav tako pa so podaljšali pristajalno stezo.

Pomembna pridobitev je bila tudi redna železniška povezava z Liverpool Street postajo v centru Londona.

Za svojo bazo je letališče Southend leta 2012 izbral Easyjet, ki tedensko opravi približno 70 letov. Kmalu za tem je redne lete uvedel tudi Aer Lingus in s tem se je začela nagla rast števila potnikov. Leta 2012 jih je bilo dobrih 600.000, leto kasneje dobrih 700.000, lani pa že skoraj milijon.

Povezava med Southend Airport – London
Kot že rečeno,ima letališče Southend redno železniško povezavo z centrom Londona. Železniška postaja je nasproti potniškega terminala. Čas vožnje do Liverpool Street je 53min, vlak se pa ustavi tudi na Stratford Station (44min).
Vlaki vozijo na približno 10min, cene za enosmerno vozovnico pa se gibljejo od 15£ do 20£.

Vozovnice lahko dobite na tej strani ali pa na letališču.

Kot rečeno, bo Adria opravila 3 lete tedensko, seveda v obe smeri, in sicer v ponedeljek, torek in četrtek ob 18.20. Povratni leti so predvideni okoli 23. ure. Za začetek bo linija delovala 4 mesece, od začetka junija do konca septembra, če se bo linija prijela, pa lahko drugo leto pričakujemo tudi podaljšano sezono.

Obljubljene nizke cene (69€) zvenijo zelo privlačno, upamo da ni to samo dobra marketinška poteza.

Prodaja kart se začne 30. marca!

Posebna ugodnost

Vsi, ki boste z Adrio leteli v London junija ali julija, boste ob nakupu letalske karte dobili vozovnico za vlak gratis!

Zanimivost
Letališče se pojavi v filmu Jamesa Bonda – Goldfinger (1964)

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s