Sky Garden – 20 Fenchurch Street

Kljub temu, da prestolnice večinoma veljajo za betonsko džunglo, pa v Londonu najdemo kar nekaj zelenja, kjer se lahko sprostimo v naravi in nadihamo svežega zraka.

Kaj pa če bi naravo lahko združili s fenomenalnim pogledom na celotni London? Od januarja 2015 je možno tudi to.

Sky G


Spomladi leta 2014, je na naslovu 20 Fenchurch Street, bila dokončana istoimenska stolpnica. Zaradi posebne oblike, so le to, kasneje poimenovali kar “The Walkie-Talkie”. S 160m višine, je postala 13. najvišja stavba v Londonu.

Ob obliki, zaradi katere je stavba bila razglašena tudi za najgršo novo stavbo Velike Britanije v 2015, pa ima stolpnica še eno posebnost. Zeleni vrt v zgornjem, oziroma v zgornjih treh nadstropjih.

Ta raj nad Londonom se imenuje Sky Garden, ki ob obilo zelenja vključuje še bar, restavracijo in razgledno teraso.

S terase se nam razprostira pogled nad Temzo s Shardom kot osrednjo “figuro”. V notranjih prostorih pa lahko naredimo krog okoli celotne stavbe in si pogledamo London na vse strani neba.

IMG_1173

Če še vas nismo prepričali, še to: dostop do terase je popolnoma brezplačen! Vse kar morate naredit je, da si rezervirate gratis vstopnice na tej povezavi. Kliknete na “Plan Your Visit”, nato se vam na desni strani pokaže gumb “Book a Free Visit”, kjer si izberete željen datum in uro obiska. Po rezervaciji si natisnete karte in je to to.

Sky Garden je odprt 7 dni na teden, od 10.00 do 18.00 od ponedeljka do petka, oziroma od 11.00 do 21.00 med vikendom. Najbližje postaje podzemne železnice so Bank, Monument in Tower Hill, vse oddaljene približno 5min hoje.

Pred obiskom smo dolgo kolebali med obiskom The Sharda in Sky Gardena. Na koncu smo se odločili, da privarčujemo dobrih 25£ in pustimo obisk najvišje stolpnice za kdaj drugič. Izkazalo se je, da smo sprejeli pravo odločitev, saj je pogled zares neverjeten, kljub temu, da si malo nižje kot v “črepinji“.


Pridružite se nam na facebooku in bodite na tekočem z novimi objavami.

ALI

Nam sledite na Instagramu, za svežo vsebino dnevno.


4 thoughts on “Sky Garden – 20 Fenchurch Street

  1. Pingback: 10 načinov kako “prišparat” v Londonu | London

  2. Pingback: Dan v Londonu #1: Sprehod ob Temzi | London

  3. Pingback: Skip it #2 – The Shard | London

  4. Pingback: 11 ways to save money in London | London

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s