Christmas Lights 2015

Leto je naokoli in ker je lanski prvi praznični vodič po Londonu bil tako dobro sprejet, je seveda moral nastati tudi drugi. Kljub temu, da je lanski bil objavljen že 5.novembra, smo zamujali, zato smo letos še bolj pohiteli in vam ga dostavljamo pred koncem oktobra, še pred prižigom prvih lučk.

Medtem, ko bomo mi to nedeljo, 1.novembra, prižigali svečke in se spominjali tistih, ki so odšli na “drugo stran”, bodo v Londonu že prižgali praznično razsvetljavo na njihovi največji nakupovalni ulici – Oxford Street.

Ox street


                          Se odpravljate na potovanje? Iščete prenočišče?                           Pridobite 18 dobropisa na Airbnb preko naše partnerske povezave.


Oxford Street, 1.11.2015 – 6.1.2016 (Najbližja podzemna postaja: Marble Arch, Bond Street, Oxford Circus)

Sezono praznične razsvetljave bodo letos otvorili na eni največjih nakupovalnih ulic na svetu. Že tretjo leto zapored bo ulico krasilo 1775 krogel, ki so obdane s skupno 750,000 LED lučkami.

Prvič se bo zgodilo, da bodo na ta dan med 14.00 in 18.30 ulico zaprli za ves promet. Če ste v tem času v Londonu, vam kljub gneči priporočam, da se udeležite tega dogodka. Trgovine bodo ponujale mnoge ugodnosti, veliko bo žive glasbe, seveda pa bodo vklop osvetlitve zaupali znani osebi. Letos bo to avstralska pevka Kylie Minogue, ki bo pred trgovino Pandora Marble Arch tudi nastopila (17.30). Vso dogajanje pa boste lahko spremljali po celotnem Oxford Streetu na treh velikih ekranih.

Carnaby Street, 12.11.2015 (Najbližja podzemna postaja: Oxford Circus, Piccadilly Circus)

Nakupovanje in zabava naenkrat? Seveda, Carnaby Street je postal znan po zabavah, ki vključujejo tudi nakupovanje, ki so jih poimenovali kar dobesedno – the Carnaby Shopping Party. Vstop je brezplačen, potrebna pa je gratis vstopnica, ki jo dobite na tem naslovu. Vsi, ki se boste z vstopnico udeležili zabave, boste v več kot 100 trgovinah, barih in restavracijah imeli 20% popusta.

Seveda vsako leto poskrbijo tudi za posebno okrasitev. Lanske ogromne slušalke bodo letos nadomestile disko krogle. Enako kot lani, začetek ob 17.00 in prižig lučk ob 18.30.

Regent Street, 15.11.2015 – 6.1.2016 (Najbližja podzemna postaja: Oxford Circus, Piccadilly Circus)

Ulica, ki prečno seka Oxford Street, bo svojo praznično razsvetljavo prižgala 15.novembra. Napovedana je predstavitev inovativnih božičnih lučk.

Ponovno bo Regent Street na ta dan “traffic free”, od poldneva naprej bo ulica polna aktivnosti, v popoldanskih urah pa sledi glamurozen božični šov, na katerem ne bo manjkalo znanih oseb. Kdo bo nasledil glasbeno skupino Take That, ki ji je lani pripadla čast prižiga lučk še ni znano.

Hyde Park Winter Wonderland, 20.11.2015 – 3.1.2015 (Najbližja podzemna postaja: Knightsbridge, Hyde Park Corner, Lancaster Gate)

winter-wonderland-1309_Snapseed

“The Grinch would have a real job stealing all the Christmas from Hyde Park’s massive tribute to festive fun…” S tem stavkom na eni od spletnih strani opišejo to največje praznično prizorišče v Londonu.

Ogromno kolo, največje drsališče na prostem v Veliki Britaniji, ledeno kraljestvo, dva cirkusa in veliko tematskih barov. Kraj, ki v dobro voljo spravi najmlajše, malo starejše, pa tudi najstarejše.

Vstop je ponovno prost, potrebno pa je plačati za posamezne atrakcije. Winter Wonderland bo odprt vsaki dan od 10.00 do 22.00.

Christmas Market at Tate Modern, 20.11.2015 – 23.12.2015 (Najbližja podzemna postaja: Southwark, London Bridge, Mansion House)

Prazen prostor med galerijo Tate Modern in reko Temzo bo ponovno zapolnil božični sejem. Številne lesene hiške, čudovita praznična razsvetljava, veličastno božično drevo… Prebrskajte med mnogimi ročnimi izdelki, pojejte pražen mandelj ali spijte šalico kuhanega vina medtem ko se vaši otroci lahko zapeljejo na vrtiljaku. Božično vzdušje zagotovljeno!

Southbank Centre Winter Festival, 4.12.2015 – 4.1.2016 (Najbližja podzemna postaja: Waterloo, Embankment, Westminister)

V neposredni bližini velikega kolesa – London Eye, se bo ponovno odvijal zimski festival, ki bo združil božični sejem, mnoge nastope in predstave, prav tako pa veliko “pop-up” dogodkov.

Festival bo odprt vsak dan med 10.00 in 22.00.

Med “highlighte” festivala uvrščajo Bump Roller Disco, aktivnost, ki vas bo popeljala v preteklost. Kotalkanje na lesenem podu pod mostom Hungerford. V ceno (10£) je vštet tudi najem kotalk.

Prav tako ne smete zamuditi La Soirée, mešanico cirkusa in burleske. Nastop v posebnem zrcaljenem šotoru je vsekakor must see, če se v tem času nahajate v Londonu.

Kot tretjo posebnost omenimo še skandinavsko kočo, z ognjem, švedsko hrano in veliko pijače.Še potrebujete več razlogov za obisk?

Winterville, 26.11.2015 – 23.12.2015 (Najbližja podzemna postaja: Bethnal Green, Bow Road)

Med mlajše praznične dogodke spada WInterville, ki se odvija v parku Victoria. Po lanski premieri bo to druga izvedba tega festivala. Ob tradicionalni jedači in pijači, plesu, drsanju in smehu, letos pripravljajo še novost – The Winter Night Garden, začaran gozd, kjer bodo na velikem ekranu predvajali božične klasike.

Dobro bo poskrbljeno tudi za najmlajše z ogrevanim notranjim prostorom, kjer bodo med drugim lahko srečali tudi božička.

Vstop je prost, odpiralni časi se spreminjajo iz dneva v dan, več pa si lahko preberete tukaj.

Ice Skating

canary_Snapseed

Uro ali dve lahko zabavno porabimo tudi na drsališčih, ki jih je v tem prazničnem času kot gob po dežju. Drsanje ob Tower of London, pred Natural History Museum ali pa na dvorišču fascinantne Somerset House? Morda pa raje med stolpnicami na Canary Wharf, pred stadionom Wembley ali pa kar v nakupovalnem centru Westfield – Shepherd’s Bush? Izbira je velika, ljubitelji pa lahko obiščejo kar vse. Časa imate od 29.10.2015 (Natural History Museum) do 26.2.2016 (Canary Wharf).

No, pa naj vam kot prvi letos voščimo Vesel Božič 🙂


Pridružite se nam na facebooku in bodite na tekočem z novimi objavami.


Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s