Kaj dogaja – Februar

Prvi mesec leta je za nami, že je tu februar, najkrajši mesec v letu, ki bo letos zaradi prestopnega leta imel dan več. Boste odpotovali v London? Potem vam priporočamo da berete naprej.

8-Fun-Facts-about-the-Chinese-New-Year-710x270

Pridobite 18€ bonusa na Airbnb preko naše partnerske povezave.

2.2.-30.6. Sculpture in the City je brezplačna “razstava” skulptur, ki so raztrosene po srcu Square Mile (finančno središče – City of London). Poživitev mesta, že peto leto zapord. Ne spreglejte del Damien Hirsta in Tomoaki Suzukija, ki sta postavljeni pred “the Gherkin”.

3.2.-6.3. Magic Lantern Festival bo pričaral kitajsko vzdušje v Londonu pred in po kitajskem novem letu (8.februar). 5 tedenski program teatra, umetnosti, svetlobnih inštalacij itd., bo prvič predstavljen v britanski prestolnici. Videli boste lahko več kot 50 različnih, ročno izdelanih lantern, med katerimi bo tudi 60 metrov dolg zmaj. Vso dogajanje bo potekalo v Chiswick House and Gardens, malce izven Londona, kamor lahko pridete z vlakom National Rail, postaja Chiswick.

4.2. Zoolander 2 – Premiera. Na rdeči preprogi pred kinom Empire na Leicester Square, boste ta mesec lahko videli Bena Stillerja, Willa Ferrella, Owena Wilsona in Benedicta Cumberbatcha. Najbližja postaja podzemne železnice je Leicester Square.

6.2.-6.3. Festival orhidej (Orchid festival) se po lanski premieri vrača v Kew Gardens. Letos tudi s posebno karnevalsko temo. Rastlinjak bodo zavzele raznovrstne orhideje, upodobljene v obliko dreves, tunela in brazilskih karnevalskih oblek. Vstopnina za odrasle je 14£ (online), za otroke 4-16let pa 2,50£ (0-3 leta imajo zastonj vstop). Najbližja postaja podzemne je Kew Gardens (District line).

9.2. Parliamentary Pancake Race. Oglejte si ministre, lorde in novinarje kako mečejo palačinke. Dobrodelni dogodek bo potekal že devetnajstič in je prava paša za fotografe. Organizator dogodka je dobrodelna organizacija Rehab, ki pomaga ljudem z mentalnimi in psihičnimi problemi. Dogodek bo potekal v Victoria Tower Gardens, najbližja postaja podzemne pa je Westminister.

11.2.-14.2. The London Bike ShowPo tem, ko so prejšnji mesec ExCel London zavzela plovila, ga bodo tokrat kolesa. Ob vseh kolesarskih novostih vas pričakujejo tudi skakalnice, dirkališče, kaskaderji itd. Gorsko, dirkalno kolo, BMX, za vsakega kolesarja se bo našlo nekaj, morda se boste lahko pogovorili tudi z vašim najljubšim kolesarjem in ga povprašali za kakšen nasvet. Vstopnina za odrasle je 15£, 9-16let je 3£, 0-8let imajo vstop prost, vseeno pa je potrebno naredit rezervacijo vstopnice. Najlažja pot do ExCel je z DLR vlakom, končna postaja Custom House.

14.2. Chinese New Year. Pozdravite leto opice na ulicah West Enda. Glasba, akrobacije, različne aktivnosti in parada, ki bo štartala na Trafalgar Square ob 10.00. Opoldne se bo na istem trgu začela tudi velika zabava s plesalkami na drogu, komedijanti, akrobati in “opičjim” finalom z ognjemetom in svetlobno projekcijo na Nelsonov spomenik. Seveda se bodo praznovanju pridružile tudi vse restavracije in bari v bližini s posebnimi meniji. Zagotovo dogodek, ki ga ne smete zamudit.

13.2.-14.2. Valentinovo. Na dan zaljubljencev bodo seveda poskušali profitirati vsi, zato bo ta dva dni v Londonu polno dogodkov z ljubezensko tematiko med katerimi lahko vsak najde nekaj zase (oz. zase in svojo boljšo(?) polovico). Vse dogodke si lahko pogledate na tem linku.

Seveda nismo izpostavili vseh dogodkov, le te pa si lahko ogledate tukaj.

Pridružite se nam na facebooku in bodite na tekočem z novimi objavami.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s