Hitro ali poceni?

Ob poplavi letališč v Londonu in njegovi okolici in ob mnogih možnostih transporta iz in do njih, se lahko hitro zmedemo in izberemo dražjega ali počasnejšega, torej napačnega.

Da vam zadevo olajšamo, smo pripravili seznam najcenejših in najhitrejših prevozov do petih najpomembnejših letališč.

transport_connections_756x350

Pridobite 18€ bonusa na Airbnb preko naše partnerske povezave.

Gatwick

Poceni: easyBus iz/do postaje Waterloo ali Victoria. Če rezervirate dovolj hitro ali v času kakšnih akcij, lahko karte dobite tudi že za 2,00£. Tudi če ne rezervirate daleč vnaprej, pa karte ne presežejo 7-8,00£. Čas potovanja seveda ni “najlepši”, saj boste na avtobusu preživeli 90min, če na cestah nebo zastojev.

Hitro: Vlak Gatwick Express iz/do železniške postaje Victoria potrebuje natanko 33min. Cene vozovnic se gibljejo od 15,40£ do 19,90£.

Če niste v bližini železniške postaje Victoria, se lahko odločite tudi za Thameslink vlak na liniji Brighton – Bedford, ki se ustavi na postajah St Pancras, Farringdon, City Thameslink, London Bridge, Elephant and Castle, itd. Pelje direktno do letališča Gatwick, za pot od npr. London Bridge pa porabi 37min. Cene za to relacijo se začnejo že pri 9,40£. Redni uporabniki pa opozarjajo na redne zamude na tej liniji.

Stansted

Poceni: easyBus iz/do Baker Street, kot omenjeno že zgoraj se karte dobijo že za 2,00£, nikoli pa naj ne bi bile več kot 12,00£, zanimivo, to je tudi najnižja cena National Express avtobusov. Transport traja malo več kot 2 uri.

Hitro: Stansted Express iz/do železniške postaje Liverpool Street. Vožnja traja 45-50min, vozovnica pa nas bo olajšala za 19,00£. Čas vam krajša tudi gratis Wi-fi.

Luton

Poceni: ponovno easyBus, karte že od 2,00£, le redko pa presežejo ceno 9,95£, kar je najnižja cena National Express avtobusa. Vožnja iz/do postaje Victoria traja približno 90 min.

Hitro: Thameslink vlak iz različnih železniških postaj po Londonu. Iz postaje St Pancras do železniške postaje Luton Airport Parkway lahko pridete že v 20min. Karte dobite že od 15,50£ ampak pozor! Železniška postaja je od letališča oddaljena 10min vožnje z shuttle busom, ki je zastonj, če ste kupili karto za vlak do letališča in ne samo do železniške postaje. Razlika med obema je 1,50£, zato shuttle bus dejansko ni zastonj.

Heathrow

Poceni: The tube, če uporabljate Oyster Card in možnost plačevanja “Pay as you go” vas bo prevoz do največjega londonskega letališča stal 3,10£ (“off-peak”) oz. 5,10£ (“peak time”). To pa je malo nižja cena, kot avtobus National Express (6,00£) iz Victoria Stationa. Čas vožnje je z obema približno 50min.

Hitro: Vlak Heathrow Express iz/do železniške postaje Paddington, potrebuje samo 15min do terminalov 2 in 3 in še kakšno minuto več do terminalov 4 in 5. Žal pa morate za karto seči precej globje v žep, in sicer 22,00£.

Če imate malo več časa in malo manj denarja se lahko odločite za vlak Heathrow Connect, ki za pot od železniške postaje Paddington do letališča potrebuje med 31 in 49min. Razlika pa nastane zato, ker se vlak ustavlja na nekaterih postajah med potjo. Cena vozovnice je 10,20£, vozi pa samo do terminalov 2 in 3.

City

Najbolj zanimivo letališče, ki je zgrajeno kar na vodi, lahko dosežemo kar z DLR vlakom, kar je najhitrejša in tudi najcenejša možnost.

Pridružite se nam na facebooku in bodite na tekočem z novimi objavami.

 

1 thought on “Hitro ali poceni?

  1. Pingback: DLR – Docklands Light Railway [SLO] | London

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s