Kaj dogaja – Marec

Čas leti, nas pa je že malo presenetil mesec marec. Mesec, v katerem se praznuje St. Patrick’s day, svetovno znana “dirka” med univerzama Oxford in Cambridge, za konec pa pride še velika noč. Kar nekaj zanimivih dogodkov je v Londonu in okolici ta mesec. Se boste udeležili katerega?boatrace

Pridobite 18€ bonusa na Airbnb preko naše partnerske povezave.

12.3.-17.12. Urban Food Fest. Ljubitelji raznolike hrane iz celega sveta bote vsako soboto, od 12. marca naprej prišli na voj račun na parkirišču Euro Car Parks v Shoreditchu. Na stojnicah se bo našlo nekaj za vsak okus. Vstop je prost, hrana žal ne. Vsako soboto od poldneva do polnoči. Najbližji javni prevoz je Overground postaja Shoreditch High Street.

13.3. St. Patrick’s Day Parade and Festival. Čeprav je praznik St. Patrick’s Day komaj 17. marca, pa bo glavno praznovanje s parado in festivalom že v nedeljo 13. marca. Irci se znajo zabavati in praznovati, še posebaj če dodamo kakšen vrček ali dva. V nedeljo bo vse zeleno, pijača bo tekla v potokih, zabave bo na pretek. Parada bo opoldne štartala na Piccadilly Square in se prebila do Trafalgar Square, kjer bo potekala glavna zabava. Ob pijači boste na stojnicah lahko poskusili tudi značilne irske jedi priznanega kuharja Johna Rellihana.

19.3. Earth Hour. Kako izgleda London v temi? Vrjetno ne celi, kljub temu pa bodo na ta dan med 20.30 in 21.30 izklopili osvetljavo na nekaterih glavnih znamenitostih. V prejšnjih letih so v temi bili Big Ben, London Eye, Buckingham Palace… Letos želi fundacija WWF organizirati še največjo “skupinsko” večerjo ob svečah. Sodelovale bodo nekatere najbolj znane restavracije kot so The Savoy, River Cottage in OXO tower. V Earth Hour bo sodelovalo več kot 7000 mest po svetu, kot opozorilo na spreminjajočo se klimo in okolje. Boste tudi vi ugasnili luč?

22.3. Batman v Superman: Dawn of Justice – Evropska premiera. Eden najbolj pričakovanih filmov leta bo premierno predvajan v kinu Empire na Leicester Square. Super priložnost da v živo vidite Bena Afflecka in Henrya Cavilla.

27.3. The Boat Race je znamenita veslaška regata med univerzama Oxford in Cambridge. Prvič je bila na sporedu že leta 1829. Regata vsako leto na obrežje Temze privabi 250,000 gledalcev. Štart regate je pri mostu Putney, finiš pa v Mortlake. Rekord 16min 19sec iz leta 1998 še vedno drži univerza Cambridge. Ženska regata se začne ob 15.10, moška ob 16.10. Najpomembnejše postaje podzemne železnice ob trasi regate so Putney Bridge, Hammersmith in Kew Gardens.

27.3. The Oxford v Cambridge Goat Race. Če vas veslanje ne zanima, kljub temu pa bi radi videli obračun med znemenitima univerzama, se lahko odpravite na Spitalfields City Farm, kjer se bosta že osmo leto zapored za zmago pomerili dve kozi. Farma se odpre opoldne, na voljo bo hrana, glasba in zabava v povezavi s kozami. Dirka sledi med 14.00 in 17.00, odvisno od počutja tekmovalcev. Pohitite z nakupom kart, saj ponavadi poidejo zelo hitro. Cena je 13.00£ in jih dobite tukaj. Najbližji postaji podzemne železnice sta Aldgate East in Bethnal Green.

Pridružite se nam na facebooku in bodite na tekočem z novimi objavami.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s