Kaj dogaja – April

April. Mesec, ki se morda najbolj poistoveti z angleškim vremenom. Dež, dež, dež,… Tisti, ki ste že bili v Londonu oz. Angliji veste, da je to daleč od resnice. S klimatskimi spremembami lahko tudi v Angliji doživite poletja vroča kot v Španiji, če imate srečo se lahko še novembra sprehajate samo v puloverju. Seveda, lahko je tudi dež. Tako kot aprila, ki pa bo kljub temu poln dogodkov, tistih od vremena odvisnih in tistih, ki se odvijajo tudi ob največjih nalivih.

FullSizeRender(1)

 

Pridobite 18€ bonusa na Airbnb preko naše partnerske povezave.

4.4.-24.4. Circus Fest 2016 se vrača. Trije tedni vragolij najboljših britanskih in internacionalnih cirkusantov, kjer seveda ne bo manjkalo kolo smrti, človeški katapult, živali in obilica črnega humorja. Glavnina dogodkov se bo dogajala v “okrogli hiši” – Roundhouse v Chalk Farmu. Fascinantna stavba, zelo blizu podzemni postaji Chalk Farm, do katere lahko pridete z Northern line. Vstopnina od 7.50£ do 29.50£, odvisno od izbrane predstave. Obstaja kar nekaj možnosti, kot je npr. nakup kart za 2 predstavi, kjer prihranite 15%. Več pa si lahko pogledate na tej povezavi.

5.4.-4.9. Za vse ljubitelje živih legend rock&rolla, The Rolling Stones: Exhibitionism, razstava, ki bo pritegnila vsakega “fana”. Stari rokerji so prekopali svoje dvorce in poiskali stare fotografije, filme in spominke iz svoje dolgoletne kariere. Vse bo na ogled v galeriji Saatchi med 10.00 in 18.00. Vstopnina od 15-22.00£, možnost družinske karte (2+2) 53.00£. Najbližja postaja podzemne železnice je Sloan Square.

7.4.-10.4. Če ste ljubitelji kave, tako kot mi, vas pot mora popeljate na Brick Lane, natančneje v Old Truman Brewery, kjer bo 4 dni potekal London Coffe Festival. Na festivalu bodo pristoni nekateri najboljši bariste na svetu, ki vas bodo naučili kako pripravit kavo na 1000 in 1 način. Dogodek bo “začinjen” z živo glasbo. Možen je nakup standard (3 ure), VIP (celi dan) ali VIP+ (celi dan + dodatki) karte. Standard karta za 3 urni vstop, kjer je vključeno degustiranje kave in hrane, seminarji, dostop do barist in spominska vrečka, vas bo prikrajšala za 14.50£ (online) oz. 20.00£ “na vratih”. Cene VIP paketov pa si lahko ogledate na njihovi strani.

24.4. Londonski maraton. Eden pomembnejših spomladanskih dogodkov v Lodnonu je zagotovo maraton. Dogodek, ki ob mnogih tekmovalcih, med katerimi ne manjka profesionalcev, svetovnih zvezdnikov in tekačev za dobrodelne namene, privabi vsaj še enkrat toliko gledalcev ob progi. Trasa se začne južno od Temze, nadaljuje skozi Greenwich do Tower Bridgea in v center Londona do cilja pred Buckinghamsko palačo. Zares imeniten dogodek, kateremu bomo v naslednjih tednih posvetili kar svoj blog post.

Mi smo seveda predstavili le tiste, nam najbolj zanimive dogodke. Več pa jih najdete na tej povezavi.

Pridružite se nam na facebooku in bodite na tekočem z novimi objavami.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s