Kaj dogaja – Maj

Za marsikoga je Maj najlepši mesec v letu. Aprilsko sivino nadomesti sonce, prebuja se pomlad. Jakne in plašče lahko pustimo v omari, postopoma pa tam ostanejo tudi jope in puloverji. Ponovno zaživijo aktivnosti in dogodki na prostem in nič drugače ni v britanski prestolnici. Vas zanima kaj dogaja? Preberite v nadaljevanju.

canalway17

Pridobite 18€ bonusa na Airbnb preko naše partnerske povezave.

30.4.-2.5. Canalway Cavalcade, tradicionalni vsakoletni zbor kanalnih ladijc poteka že vse od leta 1983. Približno 130 ladij se bo okrašenih razkazovalo po dolžini Grand Union kanala med Bloomfield Road, Warwick Avenue in Warwick Crescent. Med spremljevalnimi dejavnostmi ne bo manjkala živa glasba, stojnice in otroške aktivnosti. Postaje podzemne železnice v bližini: Padington, Edgware Road in Royal Oak.

7.5.-8.5. Na svoj račun boste prišli ljubitelji domačih živali. V ExCel London se bo odvijal National Pet Show. Na ogled bodo živali vseh velikosti in vrst med katerimi ne bodo manjkale niti želve, alpake, mini pujski in poniji. Za nasvet boste lahko vprašali razne živalske strokovnjake in trenerje ali pa si ogledali kakšno predstavo psa na rolki. Vstopnina za odrasle je 17£, študente 14£, otroci med 5 in 15 let 12£, otroci stari manj kot 5 let imajo vstop prost. Najlažja pot do ExCel je z DLR vlakom, končna postaja Custom House.

21.5.-22.5. Transport for London bo ta vikend pripravil brezplačne sprehode. Sprehode? Tako je, tako imenovani Tfl Guided Walks, pri katerih vas bodo vodiči popeljali po določenih poteh in predstavili vse, kar se na njih vidi. Med “highlighte” spada sprehod skozi kraljeve parke in palače, pot po trasi podzemne proge Bakerloo in pohajkovanje po City of London. Kot omenjeno je udeležba zastonj, potrebna pa je rezervacija! Rezervacijo opravite na spletni strani Walk London, kjer so tudi predstavljeni vsi sprehodi.

23.5.-29.5. Čeprav so bolj znani kot ljubitelji piva, pa britanci znajo uživati tudi ob kozarcu dobrega vina. Svoje brbončice bodo 7 dni razvajali na London Wine Week (Londonski teden vina). 10£ vam priskrbi zapestnico, s katero imate nato popuste in posebne akcije na več kot 100 lokacijah v Londonu. Za začetek se odpravite na Devonshire Square, v bližini postaje Liverpool Street, kjer je na pokriti terasi center dogajanja. Nato pa tukaj preverite kam vas bo ponesla pot. Na zdravje!

27.5.-29.5. Fani stripov, znanstvene fantastike, iger, itd. imajo zagotovo z rdečo obkrožen ta datum v svojih koledarjih. V Londonu se bo odvijal MCM London Comic Con. Konvencije, ki so bolj znane iz Amerike, so v zadjih letih vse bolj popularne tudi v Evropi. Na dogodku bodo ob vseh maskah prisotni tudi akterji oz. “zvezdniki” te branže. Kateri si lahko preverite na uradni strani. Vstopnina je od 20£ naprej, kar pa zagotovo ne bo preveč za pravega navdušenca. Dogodek se bo odvijal v ExCel London, pot pa je že opisana zgoraj.

Kot vsaki mesec je to le majhen izbor dogodkov, ki se jih po našem mnenju splača obiskati, več pa jih najdete na tem linku.

Pridružite se nam na facebooku in bodite na tekočem z novimi objavami.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s