S podzemno tudi ponoči [SLO]

London je mesto, ki živi 24ur na dan. In logično bi bilo, da temu sledijo tudi ponudniki javnega prevoza. Do sedaj smo ponoči lahko uporabljali le nočne avtobuse in taxije, od 19. avgusta 2016, pa se bomo lahko vsaj med vikendi ponoči vozili tudi s podzemno železnico.

night tube

Pridobite 25€ bonusa na Airbnb preko naše partnerske povezave.

Kar je bilo napovedano že septembra leta 2015 in prestavljeno zaradi mnogih stavk uslužbencev podzemne železnice, se bo končno udejanilo v letošnjem avgustu.

Kot prvi bosta v petek 19. avgusta nočni vlak uvedli liniji Central (rdeča) in Victoria (svetlo modra). Jeseni naj bi jima sledile še linije Jubilee (siva), Northern (črna) in Piccadilly (temno modra).

nighttubetwolinesmap

Kako pogosti bodo vlaki?

Central: približno vsakih 10min na odseku med White City in Leytonstone in približno vsakih 20min med Ealing Broadway – White City in Leytonstone – Loughton/Hainault. Nočni vlak ne bo vozil med postajami North Acton – West Ruslip, Loughton – Epping in Woodford – Hainault.

Victoria in Jubilee: približno vsakih 10min na celotnem omrežju.

Northern: približno vsakih 8min med Morden in Camden Town in približno vsakih 15min med Camden Town in High Barnet/Edgware. Nočni vlak ne bo vozil na Bank in Mill Hill East veji Northern linije.

Piccadilly: približno vsakih 10min med Cockfosters in Heathrow Terminal 5. Nočni vlak ne bo vozil na zanki Terminala 4 in med Acton Town in Uxbridgem.

Uvedba nočnega vlaka pa zaenkrat ne bo vplivala na cene vozovnic. Ponoči bo veljala normalna Off-peak cena vožnje, prav tako pa bo do 4.29 veljal dnevni travelcard od prejšnjega dne.

Omenjeni nočni vlaki pa bi naj bili le začetek. V naslednjem letu je načrtovano povečanje mreže še na dele linij Metropolitan, Circle, District in Hammersmith & City. Prav tako naj bi naslednje leto nočni vlak uvedli na London Overground, do leta 2021 pa še DLR.

Pridružite se nam na facebooku in bodite na tekočem z novimi objavami.

English version

1 thought on “S podzemno tudi ponoči [SLO]

  1. Pingback: The Night Tube [ENG] | London

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s