Božične lučke 2016 1.del

Bliža se november, priprave na božične praznike pa so že v polnem teku. Seveda, prehitro kot vsako leto, tudi mi pa moremo slediti temu trendu. Letos bomo praznični vodič naredili bolj obširen, zato ga bomo tudi razdelili na tri dele (mogoče 4). Prvi del je že tukaj. Kje in kdaj se bo prižigala praznična razsvetljava? Kaj se bo ob tem dogajalo? Berite dalje…

© Licensed to London News Pictures. 26/11/2014. London, UK. An

Pridobite 25€ bonusa na Airbnb preko naše partnerske povezave.

Oxford Street, 6.11.2016-6.1.2017 (najbližja postaja podzemne železnice: Marble Arch, Bond Street, Oxford Circus)

Tudi letos bo prva zasvetila največja nakupovalna ulica v Londonu, Oxford Street, ki ob tem praznuje tudi mini obletnico, saj bo praznična razsvetljava že 75. leto zapored. Prvič pa bo okrasitev imela tudi dobrodelno noto. V povezavi z organizacijo NSPCC in njihovo kampanijo Little Stars je možno za 5£ “kupit” zvezdasto lučko in jo posvetiti ljubljeni osebi.

Drugo leto zapored bo na dan vklopa lučk, nedelja 6. November, cesta zaprta za promet med 14.00 in 18.30. Ujemite posebne ponudbe v trgovinah, spoznajte like iz My Little Pony in Transformerjev in uživajte v glasbi za katero bo poskrbel radio Capital FM. Kdo bo vklopil osvetlitev in nastopajoči še niso znani a če pomislimo na pretekle goste (Kylie Minogue, Robbie Williams, Spice Girls) lahko zagotovo pričakujemo zelo znano osebo.

s0034127pss

Carnaby Street, 10.11.2016 (najbližja postaja podzemne železnice: Oxford Circus, Piccadilly Circus)

Božična zabava na Carnaby Street se vrača. Lani disko krogle, leto pred tem ogromne slušalke, letos pa v povezavi z Victoria and Albert muzejem v temi Swinging Sixties. Kot vsako leto tudi letos na dan vklopa pripravljajo veliko zabavo povezano z nakupovanjem. Trgovine in bari/restavracije bodo ponujali 20% popust, prav tako bodo v trgovinah posebni dogodki, ekskluzivne ponudbe in posebne promocije. Vklop ob 18.00.

Duke of York Square, 12.11.-23.12.2016 (najbližja postaja podzemne železnice: Sloan Square)

Kraljeva ulica (King’s Road) v predelu Chelsea bo zaživela v prazničnem vzdušju 12. novembra ob 16.00. Ob vseh tradicionalnih okraskih in aktivnostih je stalnica na Duke of York Square tudi božičkova jama, kjer lahko otroci obiščejo božička in mu predajo svoj list želja.

Regent Street, 17.11.2016-6.1.2017 (najbližja postaja podzemne železnice: Oxford Circus, Piccadilly Circus)

Regent Street letos prinaša nekaj novega oz. lahko bi rekli nekaj staerga. Ulico bodo osvetlili po vzoru prve osvetlitve leta 1954 in jo poimenovali The Spirit of Christmas. Obljubljajo skulpturno mojstrovino z angelčki, ki se bodo raztezali od Oxford Street do Waterloo Place. Velik vklop bo 17. novembra, kjer lahko ponovno pričakujemo znane osebnosti, ki pa še niso bile razkrite. Lani je nastopil filharmonični orkester in zasedba predstave Čarli in tovarna čokolade.

The Lego sleigh in Covent Garden, built by Duncan Titmarsh.

Covent Garden, 15.11.2016-8.1.2017 (najbližja postaja podzemne železnice: Covent Garden)

Morda najbolj pravljična lokacija med prazniki bo Covent Garden. Glavno pozornost bo prevzel 6.7 metrov visok srebrni jelen, seveda pa ne gre brez velike božične smreke in 80.000 lučk. Notranjost trga bo okrašena z številčnimi “mistletoe”, prav tako pa se vrača božična LEGO okrasitev.

15. novembra ne zamudite vklopa lučk! Zapel bo kraljevi operni zbor, kraljevi balet bo odplesal nekaj korakov iz Hrestača na koncu pa bo vila iz dežele snega prižgala razsvetljavo in “otvorila” praznično obdobje.

Trafalgar Square, 1.12.2016 – 8.1.2017 (najbližja postaja podzemne železnice: Charing Cross)

Veliko božično drevo, ki ponosno stoji sredi Trafalgar Square, je tradicionalno darilo Norvežanov že od leta 1947 za britansko pomoč med 2. svetovno vojno. 25 metrsko drevo bodo z 900 lučkami osvetlili 1. decembra, na vklop pa bo prišla tudi norveška princesa Astrid.

Do 8. januarja bodo na trgu peli razni zbori, program še je v izdelavi in ga objavimo takoj ko bo možno.

Ne spreglejte 2. in 3. dela prazničnega vodiča v katerem bomo pregledali božične sejme, drsališča in dogajanje v čarobnem decembru!

Pridružite se nam na facebooku in bodite na tekočem z novimi objavami.

2 thoughts on “Božične lučke 2016 1.del

  1. Pingback: Božične lučke 2016 2.del | London

  2. Pingback: Božične lučke 2016 3.del | London

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s