Božične lučke 2016 2.del

Pred vami je drugi del letošnjega božičnega vodiča (1. del najdete tukaj). Tokrat smo se posvetili petim božičnim sejmom, ki kot božična okrasitev ne smejo manjkati v tem pravljičnem času. Nekateri so že odprli vrata, drugi pa že čakajo v nizkem štartu.

lsps

Pridobite 25€ bonusa na Airbnb preko naše partnerske povezave.

Christmas in Leicester Square, 11.11.2016-8.1.2017 (najbližja postaja podzemne železnice: Leicester Square in Piccadilly Circus)

Začnimo kar z najnovejšo pridobitvijo, božič prihaja letos prvič tudi na “filmski” trg Leicester Square. V park, ob katerem se ponavadi odvijajo premiere vseh svetovnih filmskih uspešnic bo letos prišel tudi božiček. Ob božičkovi jami bo v parku postavljen tradicionalni sejem in prostor za predstave, kjer bo nastopal tudi svetovno znani cirkus La Soirée. Vstop na sejem je prost, potrebne pa so vstopnice za božičkovo jamo in določene predstave.

Christmas Market at Tate Modern, 19.11.-23.11.2016 (najbližja postaja podzemne železnice: Mansion House*)

Tudi letos bodo prostor med galerijo Tate Modern in reko Temzo napolnile lesene “kočice”, kjer se boste lahko posladkali, spili kuhano vino in nakupili ročno izdelana darila za božič. Ta božični sejem lahko enostavno združite z obiskom galerije in sprehodom čez Millenium Bridge do St. Paul’s Cathedral.

*Res da je to najbližja postaja podzemne železnice, ki pa je oddaljena približno 15min hoje čez reko Temzo po mostu Millenium.

tbps

Christmas By The River at London Bridge City, 30.11.2016-3.1.2017 (najbližja postaja podzemne železnice: London Bridge)

Najpozneje so odpira božični sejem postavljen med London Bridge in Tower Bridge s prekrasnim pogledom na trdnjavo Tower of London. Na lesenih stojnicah bo več kot 40 “božičnih delavcev” ponujalo edinstvena darila, v posebnem baru v centru dogajanja pa si boste lahko privoščili kuhano vino, božične kekse, na voljo pa bodo tudi posebna piva kot se za angleže spodobi. Sejem je odprt vsaki dan med 11.00 in 17.00.

Southbank Center Winter Festival, 11.11.2016-25.1.2017 (najbližja postaja podzemne železnice: Waterloo, Westminster, Embankment)

Najdlje, skoraj do konca januarja, bo ostal odprt božični sejem pod londonskim “očesom” (London Eye). Za Winter Wonderlandom v Hyde Parku najbolj razširjen sejem, bo tudi letos postregel z mnogimi predstavami, dejavnostmi in stojnicami. Oglejte si cirkusante v velikem šotoru, prisluhnite mjuziklu “Million Dollar Quartet”, izberite alternativo drsanju in se zarolajte na BUMP  Rollerdisku, če ste pogumni se zapeljite na 60m visokem vrtiljaku ali pa se prepustite mnogim stojnicam z premnogimi dobrotami. Vstop je prost, plačljive pa so nekatere predstave. Spored predstav in vstopnice dobite na tej strani. Odprto od 10.00-22.00.

Winter Wonderland at Hyde Park, 18.11.2016-2.1.2017 (najbližja postaja podzemne železnice: Hyde Park Corner, Marble Arch)

Še vedno največji in tudi najbolj atraktiven božični sejem ostaja Winter Wonderland v Hyde Parku. Letos praznuje že 10. ponovitev, tudi letos pa ne manjka veliko kolo, največje drsališče na prostem v Veliki Britaniji, ogromen božični sejem (več kot 200 stojnic), magično ledeno kraljestvo, predstave, za starejše pa tudi tematski bari. Vstop je prost in že sam sprehod skozi božično deželo je doživetje za sebe. Seveda so ostale aktivnosti plačljive. Aktivnosti je preveč da bi jih naštevali, lahko si jih ogledate na tej strani, ali pa si kar poglejte spodaj priložen video. Park je odprt vsaki dan med 10.00 in 22.00.

Ste že prebrali 1.del božičnega vodiča? Kmalu prihaja tudi 3. del. Le o čem se bomo razpisali?

Pridružite se nam na facebooku in bodite na tekočem z novimi objavami.

 

2 thoughts on “Božične lučke 2016 2.del

  1. Pingback: Božične lučke 2016 1.del | London

  2. Pingback: Božične lučke 2016 3.del | London

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s