11 načinov kako “prišparati” v Londonu

Ja, London je finančno povsem drugi svet za nas, ljudi s sončne strani Alp. Standard je neprimerno višji in s tem so višji tudi stroški potovanja. Kljub temu pa lahko z dobrim načrtovanjem (namig: spremljanjem naše strani) privarčujemo kar nekaj denarja. Kako? V nadaljevanju lahko preberete 10 idej kako “prišparat”.

pound

Pridobite 30€ bonusa na Airbnb preko naše partnerske povezave

1. Zamenjajte hotel za privatno namestitev

Hotel je najbolj enostavna rešitev za obisk Londona. So v centru, ponujajo zajtrk, večerjo, morda tudi prevoz iz letališča in nazaj. Easy right? Slaba stran? Seveda, cena. Obstaja tudi cenejša možnost, kjer ste lahko v sobi z 5,6,10 tujci, to so hostli. Cena je zagotovo super, spanec pa vrjetno ne preveč. Naš predlog? Poiščite si privatno namestitev preko strani Airbnb. Stran smo podrobneje že predstavili, še vedno pa ponujajo bonus ob registraciji preko naše partnerske povezave.

2. Kupite Oyster Card

Tudi o Oyster Card smo že pisali na tej povezavi. London je velik in zagotovo boste kar nekaj časa preživeli na javnih prevoznih sredstvih. Najceneje bo kar z Oyster cardom, kamor si naložite potrebno vsoto denarja in se za maksimalno 6,60£ na dan oz. 33,00£ na teden vozite kolikor želite. Da dobite Oyster card boste morali plačati varščino 3,00£, ki jo ob vračilu kartice dobite nazaj. V velikem loku se izogibajte taxijev.

3. Hoja

Po drugi strani pa je tudi veliko atrakcij, ki so blizu skupaj in je vožnja z podzemno popolna izguba časa, predvsem v tako imenovanih “peak time”. Ena takšnih relacij je Covent Garden – Leicester Square-Piccadilly Circus. Kakšne so razdalje med postajami pa smo že pisali v postu #WalkLondon.

London pa ponuja tudi nekaj brezplačnih “Walking tours”. Le te si lahko ogledate na tej povezavi.

4. Free muzeji

bri

Vstop v večino muzejev v Londonu je popolnoma brezplačen. Ja, brazplačen. Seznam teh muzejev:

 • V&A (Victoria & Albert museum)
 • Natural History Museum
 • British Museum
 • Museum of London
 • Science Museum
 • Tate Modern
 • Tate Britain
 • Royal Air Force Museum
 • National Maritme Museum
 • National Portrait Gallery

5. 2for1

Pri mnogih vstopninah na največje atrakcije (London Eye, Tower of London…) lahko privarčujete kar ceno ene karte. Ponudba se spreminja, za koriščenje le te pa potrebujete papirnato vozovnico za vlak. Podroben postopek pa smo že opisali na tej povezavi.

6. Alternativne razgledne točke

Vsekakor priporočamo vsaj en ogled Londona iz višine. London Eye in Shard sta kar draga, obstajajo pa tudi alternative. Kot prva je Walkie Talkie oz. Sky Garden, kjer morate le rezervirati brezplačno vstopnico. Alternativi sta tudi Aqua Shard in stavba Heron v bližini postaje Liverpool, ki imata na vrhu bar in dobite razgled le za ceno pijače.

7. Free atrakcije

Ogled menjave straže pred Buckinghamsko palačo je popolnoma zastojn. Sprehod skozi prekrasen Hyde Park prav tako. Obiščete lahko znamenito ulico Abbey Road in uprizorite naslovnico Beetles albuma. Če želite videti nekaj bolj odštekanega oz. alternativnega pa lahko dan preživite v Camdenu, Shoreditchu ali Brixtonu.

8. Poceni vstopnice za gledališče

we

Ste si vedno želeli ogledati predstavo v West Endu? Z nekaj sreče lahko dobite tudi 50% cenejše vstopnice v TKT booth na Leicester Square. Cenejše karte se dobijo samo na dan predstave.

Če ste fan Shakespeara ponuja Globe Theater vstopnice za samo 5,00£. Žal pa je tukaj en catch, celo predstavo boste morali stati.

Še več nasvetov kako do cenejših vstopnic pa tukaj.

9. Happy hour

Druženje ob pijači je v Londonu lahko kar drago. Kljub temu pa lahko nekaj privarčujete, če se na pijačo odpravite stran od glavnih turističnih točk. Prav tako pa ima veliko pubov ti. Happy Hour, zato bodite pozorni tudi na to.

10. Hrana

Prehranjevanje v restavracijah je precej drago. Cenejše opcije so kakšne verige restavracij (fast food), buffets in kavarne. Super opcija, kjer se za zmerno ceno dobro najete, so različni marketi (Camden, Borough, Brick Lane,…). Ponujajo hrano iz celega sveta, cena pa povečini ne presega 5-6,00£.

Morda nam najljubša opcija pa je nakup v supermarketih kot so Sainsbury ali Tesco. Vsi ponujajo varijanto “Meal deal” kjer za približno 3,00£ dobite glavno jed (sendvič, wrap), prigrizek (čips, sadje) in pijačo. Sedaj si morate samo še poiskati prosto klopco v parku.

11. London pass

Sicer še nismo preizkusili, ampak zagotovo še en način kako privarčevati. London Pass ponuja več kot 60 atrakcij. Izberete lahko med eno, dvo, tro ali šest dnevno varianto. Več dni, višja cena seveda. Seveda pa je dobro preverit, če so na seznamu atrakcije, ki jih želite videti in če se vam nakup Passa splača. Med drugimi London Pass vključuje Tower of London, Tower Bridge, vožnjo po Temzi,…

Pridružite se nam na facebooku in bodite na tekočem z novimi objavami

2 thoughts on “11 načinov kako “prišparati” v Londonu

 1. citat: “Da dobite Oyster card boste morali plačati varščino 3,00£, ki jo ob vračilu kartice dobite nazaj.”
  V soboto sem za nekaj Oyster kartic plačal po 5 funtov kavcije, če bi pa kupil kartico za obiskovalce, bi pa stala 3 funte, nevračljive, kot ste pravilno zapisali v prispevku, katerega povezava je zgoraj omenjena v točki 2. 🙂

 2. Pingback: 11 ways to save money in London | London

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s