Top 10 Božičnih “eventov” 2017

Vsako leto pripravimo praznični-božični “vodič” po Londonu. Tudi letos ni nič drugače. No, v bistvu je, malo smo spremenili obliko. Pred vami je seznam desetih dogodkov oz. lokacij, ki jih ne smete spustiti ta december.

Carnaby-2_Snapseed

Pridobite 30€ bonusa na Airbnb preko naše partnerske povezave.

1. Praznična razsvetljava na Oxford Street, Carnaby Street, Regent Street

Božični prazniki ne bi bili isti brez praznične razsvetljave in v Londonu se tega dobro zavedajo. Skoraj vse večje ulice, stavbe in trgi so praznično okrašeni in osvetljeni.

Slednje tri smo dali kar pod isto točko, saj so zelo skupaj oz. kar povezane med seboj.

Na Oxford Street so pohiteli in kot prvi prižgali razsvetljavo že 7. novembra. Kar 750,000 LED lučk v obliki “snežink” bo prižganih do 5. januarja. Sicer pa so te lučke enake, kot so bile že zadnjih nekaj let, zato tisti, ki ste bili v tem času v Londonu lani ali predlani, ne boste videli nič novega.

Božič na Carnaby Streetu je prav tako že v polnem razmahu. Tako bo ostalo vse do 5. januarja. Eden izmed skritih draguljev v božičnem času in vsekakor “must see” lokacija.

Če ste zamudili prižig luči na ostalih dveh ulicah, brez skrbi. Regent Street bo zasvetila 16. novembra. Na ta dan bo ulica med 16. in 21. uro zaprta za ves promet. Razsvetljava bo podobna kot lani, nekakšen spomin na leto 1954, ko so prvič okrasili to prestižno ulico, z nekaj dodatki in spremenjenimi barvami.

2. Covent Garden

Kraj, ki človeka enostavno privlači, ne glede na letni čas, je v decembru še posebaj čaroben. Letos se vrača “mistletoe” tema, ki bo okraševala pokrito tržnico in tudi okoliške ulice. Seveda bo tudi letos na vzhodni strani stal velik srebrni jelen in ogromna božična jelka.

Praznično dogajanje se začne 14. novembra in bo trajalo vse do 5. januarja.

Najbližja postaja podzemne železnice je Covent Garden.

3. Winter Wonderland

Pravljična dežela se vrača v Hyde Park. Za veliko dozo prazničnega vzdušja, se sprehodite po božičnem sejmu, obiščite katero izmed številnih zabavnih atrakcij, lahko tudi drsate, si ogledate kakšno predstavo ali pa popijete kozarček kuhanega vina oz. dva.

Novost letošnjega leta, je Magično ledeno kraljestvo polno ledenih skulptur, Alpska vas kjer boste lahko tudi zapeli in Sneguljčica na ledu.

Winter Wonderland se odpre 17. novembra ob 17. uri, nato pa bo odprt vsak dan (razen 25 .december) do 1. januarJa, med 10. in 22. uro.

Najbližje postaje podzemne železnice so Hyde Park Corner, Marble Arch, Green Park, Victoria in Knightsbridge.

Royal

4. Greenwich Wintertime Festival

Novost na božični sceni je letos sejem in pokrito drsališče, pred Old Royal Naval College v Greenwichu. Za razliko od vseh ostalih božičnih sejmov, ima ta vstopnino in sicer kar 15 funtov za 3 urni obisk. Ob tem pa boste za drsanje ali za obisk božička morali plačati posebej.

Odprto od 1. do 31. decembra.

Najbližja postaja je DLR Cutty Sark, skoraj pred vhod pa vas pripelje tudi Thames Clipper.

5. Magic Lantern Festival

Vsakoletni dogodek, ki zaznamuje kitajsko novo leto, se odvija zahodno od Londna, pri Chiswick house. Veliko lantern vseh oblik in velikosti ter razne stojnice s hrano in pijačo vsak leto privabijo ogromno ljudi.

Odprto med 24. novembrom in 1. januarjem. Vstopnina je 20£, oziroma 18£, če karto kupite vnaprej.

Podzemne železnice v bližini žal ni. Priporočamo aplikacijo Citymapper za načrtovanje poti.

leicester sq

6. Christmas in Leicester square

Božič se vrača na najbolj filmski trg v Londonu, Leicester Square. Najmlajša izmed vseh božičnih destinacij (komaj 2. leto) bo tudi letos gostovala božička v njegovi jami, 25 stojnic s hrano, pijačo in darili, kot osrednjo prizorišče pa bo ponovno postavljen šotor, kjer se bodo odvile mnoge predstave in dogodki.

Otvoritev je bila 10. novembra, sejem pa lahko obiščete vse do 6. januarja.

Najbližji postaji podzemne železnice sta Leicester square in Piccadilly Circus.

7. Wintertime at Southbank Centre

Božični sejem na morda najbolj atraktivni lokaciji, ob reki Temzi in pod Londonskim “očesom” (London Eye). Ustvarjalci želijo vsako leto prekosit samega sebe in pripraviti najboljše božično vzdušje v mestu. Tudi letos z enim najboljših božičnih sejmov, veliko predstavami, glasbo,… Novost so Finnish rooftop saunas. The Queen Elizabeth Roof Gardens bar & caffe se je letos opremil s savnami s pogledom na Temzo in celoten božični market. Zveni zelo obetavno!

Odprto od 10. novembra do 4. januara, med 10. in 22. uro, razen 25. in 31. decembra zvečer (popoldan?).

Najbližji postaji podzemne železnice sta Waterloo in Embankment.

8. Skylight

Novost, ki zgleda najbolj obetavno od vseh to leto, se nahaja na strehi stare garažne hiše, Tobacco Dock. Po tem, ko so poleti “posadili” travo in ste lahko uživali ob koktejlih ali pivu v ležalnikih, so za zimo prostor preuredili v prvo drsaličše na strehi. Ob drsanju se boste lahko poskusili tudi v streljanju na gol s hokejsko palico, manjkale pa ne bodo tudi mnoge stojnice s hrano in pijačo.

Odprto od 2. novembra do 7. januarja. Odpiralni časi varirajo, lahko jih preverite tukaj. Vstopnine ni, plačati pa boste morali za uporabo drsališča.

Žal tudi tukaj podzemne železnice v bližini ni, zato boste morali biti iznajdljivi z avtobusi.

Natural-History-Museum-Ice-Rink_Snapseed

9. Natural History Museum Ice rink

To drsališče vrjetno ne potrebuje posebne predstavitve. Nahaja se pred znamenitim Natural History muzejem, kar mu daje fenomenalno kuliso. Če dodamo še okrašena drevesa, ki ga obdajajo in pa božično jelko na sredini, dobimo najbolj pravljično drsališče v Londonu.

Odprto bo vse do 7. januarja med 11. in 21. uro. Odrasla karta stane 12.65£, otroška pa 8.80£.

Najbližja postaja podzemne železnice je South Kensington.

10. Canary Wharf Ice Rink in Pop-Up Igloos

Tudi “bančni” del Londona, Canary Wharf, bo letos še bolj praznično obarvan. Ponovno se vrača 80 metrov dolgo, pokrito drsališče, s posebnim delom za otroke. V zimskem baru ob drsališču pa si privoščite vročo čokolado ali kuhano vino.

Lahko pa se po drsanju sprehodite proti severu, do bara The Sipping room, kjer vas bo pričakalo 6 iglujev. Žal niso iz ledu, ampak le iz PVC materiala, vsak pa ima noter električni grelec, koce iz ovčje kože in tudi puloverje. Tako vas kljub mrazu vas v igluju nebo zeblo.

Drsališče je odprto vse do 24. februarja, igluje pa lako obiščete do konca leta 2017.

Najbližje postaje podzemne/DLR so Canary Wharf in Poplar.

Pridružite se nam na facebooku in bodite na tekočem z novimi objavami.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s