Drsanje – praznični šport številka 1

V prazničnem času, postane drsanje v britanski prestolnici najbolj priljubljeni šport, ob nogometu seveda. Drsališča s pojavljajo vsepovsod, ob znamenitostih, v parkih, ob božičnih sejmih in celo na strehah. Nekatera imao že dolgo tradicijo, najdemo pa vsako leto kakšno novo – tudi letos in eno je bolj pravljično od drugega.

Natural Histoy Museum Ice Rink

Pridobite 30€ bonusa na Airbnb preko naše partnerske povezave

Natural History Museum (najbližja postaja podzemne železnice: South Kensington)

Začnimo pri tistih tradicionalnih, ki že vrsto let privabljajo drsanja željne obiskovalce. Drsališče, ki ga mnogi označujejo kot najbolj pravljično, obdano z drevesi in prekrasno stavbo muzeja v ozadju, na sredini drsališča pa je postavljeno božično drevo.

Če niste za drsanje, se lahko ogrejete v baru ob drsališču, ki ima tudi razgledno teraso. Imajo tudi posebne termine za drsanje z invalidnimi vozički.

Kaj še morate vedeti? Drsališče bo odprto do 6. januarja med 10.00 in 17:50, vstopnice so od 8.80£ naprej, je pa priporočljiva rezervacija na tej strani.

Somerset House (najbližja postaja podzemne železnice: Temple)

Še eno tradicionalno drsališče, na “dvorišču” Somerset House, ki ob enem daje tudi prekrasno kuliso. 900 kvadratnih metrov veliko drsališče je pojem praznične zabave.

Ob drsališču vas čaka veliko dodatne ponudbe, kot je Fortum’s Lodge, kjer se boste odžejali s šampanjcem in kuhanim vinom, kasneje pa lahko greste še v Skate Lates, kjer bodo nastopali razni DJ-ji. Ponovno bo možno opraviti tudi manjše božične nakupe, tokrat na temo “čokolada”, s pijačo v roki pa boste lahko spremljali drsalce tudi iz Skate Lounge”.

Kot ekstra, so v povezavi s Somerset House pripravili tudi razstavo na temo Snoopya.

Torej – odprto do 13. januarja, cene vstopnice se začnejo pri 7.50£ in jih je priporočljivo rezervirati tukaj, odprto med 8.oo in 23.00.

Tower of London Ice rink

Tower of London (najbližja postaja podzemne železnice: Tower Hill)

Še ena fantastična kulisa? Tako je, zadrsajte pod zidovi londonske trdnjave. Če želite še bolj pravljično doživetje pridite v temi, ko obzidje zasveti v soju tisočih snežink.

Ob drsališču bo poskrbljeno tudi za hrano in pijačo za drsalce, in vse, ki bodo le te samo gledali.

Drsališče se odpira 23. novembra in ostaja odprto do 6. januarja med 9.00 in 17:30, oz med 10.00 in 17:30 ob nedeljah in ponedeljkih. Vstopnina je 14.50£, tudi tuka pa je priporočljiva rezervacija na tej strani.

Canary Wharf (najbližja postaja podzemne železnice: Canary Wharf)

Drsališče, ki bo ostalo odprto najdlje in je tudi eno izmed večjih. 1200 kvadratnih metrov ledenih površin prinaša zabavo v poslovni center Canary Wharf.

Bar ob drsališču je letos dobil dodatno spremljavo v obliki velikega ekrana, kamor lahko naložite vaše slike oz. videe iz Instagrama in doživite svojih nekaj sekund slave.

Odprto do 16. februarja, odpiralni časi so zelo različni, vstopnina od 10.95£, več informacij pa dobite tukaj.

Skylight london ice rink

Skylight London (najbližja postaja DLR: Shadwell)

Malo manj znano, ampak prav tako fascinantno drsališče, ki se povrhu nahaja še na strehi, boste našli v Wappingu – v bližini Tower Bridge. Ob drsališču so postavljeni igluji in koče s prekrasnim pogledom na London, kjer se lahko odpočijete in osvežite in olrepčate s kuhanim vinom in pečenimi kostanji, vse to pa ob zvokih glasbe izpod rok različnih Dj-jev.

Smo izpustili kaj POMEMBNEGA? Seveda, vstop je prost, plačat je treba le uporabo koč in iglujev. Odprto v četrtek in petek med 17.00 in 23.00, sobota in nedelja med 12.00 in 23.00. Odprto do 27. januarja.

Skyline Skating (najbližja postaja podzemne železnice: Oxford Circus ali Bond Street)

Pa imamo tudi nekaj novega za leto 2018! John Lewis je na strehi svoje trgovine na Oxfod street pripravil pravi mali zimski sejem, po vzoru tistih, ki so jih včasih prirejali na zamrznjeni Temzi, ki bo seveda vključeval tudi drsališče.

Ob drsališču pa bo na strehi vse v temi pribljubljene pijače – gin. Okrepčali se boste lahko z ginom na sto in en način, prav tako pripravljajo razne gin masterclass tečaje. Med hrano pa bodo prevladovale različne pite.

Odprto do 6. januarja, odpiralni čas varira in ga lahko preverite tukaj, vstopnina pa znaša 8£.

Tako, 6 drsališč vrednih obiska, nekaj pa smo jih tudi izpustili iz različnih razlogov. Drsališči v Winter Wonderland in Winterville sta omenjeni že v objavi božičnih sejmov, še eno drsališče s fantastično kuliso – Hampton Court Palace pa smo izpustili, ker se nahaja kar precej od centra Londona.

V naslednjem postu, čez točno en teden, pa si bomo pogledali še ostale dogodke, ki jih nekako ne moremo uvrstiti v nobeno izmed prejšnjih tem, in so tako raznoliki, da ne morajo imeti svoje objave. No lahko, združili jih bomo pod vse ostale praznične dogodke.

Pridružite se nam na facebooku in bodite na tekočem z novimi objavami

 

1 thought on “Drsanje – praznični šport številka 1

  1. Pingback: Božični XXX | London

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s