Must see #4: Brick Lane

Nova objava v kategoriji “Must see”, tokrat smo se odpravili v vzhodni del Londona, natančneje na Brick Lane.

Ulica, ki ob prvem obisku Londona redko pride na listo želja, a bi upravičeno morala. Predvsem pri tistih, ki imate radi umetnost in hrano. Zakaj? Berite dalje…

Pridobite 30€ bonusa na Airbnb preko naše partnerske povezave.

Za začetek nekaj Wiki zgodovine in osnovnih dejstev. Ulica se je nekoč imenovala Whitchapel Lane, svoje današnje ime pa je dobila po proizvajalcu opek in ploščic. Nahaja se v območju Tower Hamlets in teče od Swanfield Street v Bathnal Green, prečka Bathnal Green road v Shoreditchu in je povezana z Whitechapel High Street na jugu. Dandanes je srce Bangladeške skupnosti in je poznana tudi kot “Banglatown”.

Najbližja postaja podzemne železnice je Aldgate East, skozi katero vodita District (zelena) in Hammersmith & City (roza) linija.

Kje začeti? Če v Google vpišete Brick Lane in pogledate slike, boste prvo opazili grafite in markete. To sta, ob hrani, tudi najzanimivejši stvari na Brick Laneu.

lrm_export_374640961368843_20190115_1950190207469744924990214309.jpeg

Photo by: vlogging_dad

Najboljši nasvet? Sprehodite se in raziskujte. Ulična umetnost vas čaka na vsakem koraku. Če boste imeli srečo, boste zasledili tudi delo bolj znanih “grafitarjev” kot so Banksy in D*Face. Najboljša stvar ulice je, da se ulica non stop spreminja in vedno ko boste prišli, boste videli nekaj novega.

Radi kupujete “second hand”, “upcycled” ali pa radi odkrivate nove dizajnerje? Meka za vse našteto je prav Brick Lane Market. Če želite še boljše doživetje, pa ga obiščite v nedeljo. Ceste so polne stojnic s hrano, najdete tudi glasbenike in druge umetnike. Prava paša za oči, ušesa in brbončice.

In ko smo že pri brbončicah, ne smete mimo Beigel Bake, najbolj znanega lokala s hitro prehrano. Kaj se jé? Skoraj svetovno (pretiravamo) znani so po štruci z slano goved, gorčico in kislo kumarco. Zveni zelo preprosto, morda nič posebnega, dokler ne poskusiš. Pogosto se vrsta vije skozi vrata po ulici, a brez skrbi, vse je pripravljeno vnaprej in gre zelo hitro.

Salt beef beigel

V bližini.

Le dobrih 200m od križišča Brick Lane in Bathnal Green road, se nahaja Boxpark Shoreditch, prvi “pop up” nakupovalni center, narejen iz ladijskih kontejnerjev. Odprt od pon. do pet. med 11. in 19. uro, ob četrtkih do 20. ure in v nedeljo med 12. in 18. uro.

Vzporedno z Brick Lane poteka Commercial Street, na kateri se nahaja Old Spitafields market. Pokrita tržnica se na tem mestu nahaja že 350 let. Leta 2011 je bil izbran za najboljši privatni market v Veliki Britaniji.

Pridružite se nam na facebooku in bodite na tekočem z novimi objavami.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s