Božične luči 2021

Ja, ena prvih stvari, ki v nas prebudi božično vzdušje, je zagotovo okrsitev in še posebaj miljone lučk na vsakem koraku.

Probajte si zamisliti božično vzdušje brez tega. Gre? Ne gre. Zato pa je pred vami “ultimativni” vodič, po lokacijah v Londonu, kjer te luči svetijo najsvetleje.

Večina jih že gori, še vedno pa imate možnost ujeti vklop kakšne okrasitve. Kje? Beri dalje.

Oxford Street, do 08.01.2022 (najbližja postaja podzemne železnice: Marble Arch, Bond Street, Oxford Circus)

Sicer bolj poznana kot glavna nakupovalna ulica v Londonu oz. morda celo na svetu (?), je že vrsto let tudi ena glavnih božičnih atrakcij. Seveda je tako tudi letos.

Letošnja okrasitev je popolnoma nova, sestavljena večinoma iz zvezdic, ki naredijo čaroben vtis na nočnem nebu.

Oxford Street je ponavadi zažarela prva, letos pa se je 20 ulic po celem “West Endu”, vključeno z Regent Street, Bond Street, Piccadilly, itd. odločilo, da lučke vklopijo istočasno, in tako naredijo največji “switch-on” na svetu.

Cristmas at Kew, do 09.01.2022 (najbližja postaja podzemne železnice: Kew Gardens)

Če želite ekstra z lučkami nabito doživetje, se zapeljite do botaničnega vrta Kew Gardens. Ta UNESCOVA znamenitost, je postala ena glavnih atrakcij v zadnjih letih tako čez leto, zaradi ene največjih zbirk redkih vrst rastlin, kot tudi v božičnem času zaradi fenomenalne okrasitve in raszvetljave.

Svetleči tuneli, odsevi na vodi, drevesa zavita v lučke, morda srečate samega božička, poskrbeli pa so tudi za hrano pijačo z različnimi stojnicami.

Instagramabilno? Seveda.

Letos je vstop zaradi razmer žal omejen, zato si pravočasno zagotovite svojo karto, tukaj. Odprto vsak dan od 16.00-22.00.

Carnaby Street, do 02.01.2022 (najbližja postaja podzemne železnice: Oxford Circus, Piccadilly Circus)

Carnaby Street vsako leto preseneti s posebno okrasitvijo, spomnimo se samo Queenov, pa rock teme, morskih živali,… No, letos bodo nad ulico letali 2D in 3D metulji s svetlečimi krili in obarvani v neon barve.

Bo pa letos ulica imela tudi humanitarno noto. Zbirali bodo denar za begunce po celem svetu. V ta namen so na ulici odprli tudi trgovina “Choose love”, kjer lahko med drugim kupite odeje, otroške čevlje in kartice za telefone, te izdelke pa bodo nato razposlali organizacijam, ki se ukvarjajo z begunci po svetu.

Hvale vredno, zagotovo.

Winterfest @Wembley, 25.11.2021-04.01.2022 (najbližja postaja podzemne železnice: Wembley Central)

Po uspehu v 2019 in po odpovedi v 2020, bo Wembley park ponovno zasijal v polnem sijaju. Kaj lahko pričakujemo?

25. novembra bodo vklopili največjo LED jelko v Londonu, družbo pa ji bo delala serija digitalnih umetnin Yoni Alter. Sestavljene bodo iz 100.000 malih lučk, ki bodo utripale na različne ritme.

Še ena atrakcija, se bo imenovala “Reunion”, postavil pa ga je Kumquat Lab. Ideja tega projekta je proslavljanje interakcije med ljudmi po pandemiji.

Vsekakor zveni zanimivo, pot pa lahko združite še z ogledom hrama nogometa, stadiona Wembley.

Epping Ongar Light Fantastic, 19.11.2021-09.01.2022

Za konec pa še nekaj bolj “low key”, predvsem zaradi lokacije, kar se tiče atraktivnosti pa vrjetno kar pri vrhu. Še posebaj za otroke, ali pa otroka, ki se še skriva v vas? Smo vzbudili zanimanje?

The Epping Ongar železnica, je zgodovinska proga, ki je včasih bila del mreže londonske podzemne železnice. V božičnem času, bodo parne in dizelske lokomotive okrasili s tisočimi lučmi in vas popeljali po začaranem gozdu v okolici Londona. V starinskih vagonih, boste ob praznični glasbi uživali približno uro vožnje, vse od North Weald postaje do podeželja v Essexu, in nazaj.

Potrebna je rezervacija kart, tukaj, cena le teh pa je 20£ na osebo.

Majhen problem je le, kako do začetne postaje Nort Weald. Kako? Central line (rdeča) do zadnje postaje na tej liniji, Epping, od tam pa avtobus 420. Iz Oxford Circusa vam bo pot vzela približno 1 uro in 15 minut.

Vredno dolge poti? Nam se zdi, da ja.

Torej, vsak najde nekaj zase. Kaj bi izbrali mi? Če bi imeli dovolj časa, bi si zagotovo ogledali kar vse.

Pridružite se nam na facebooku in bodite na tekočem z novimi objavami.

ALI

Nam sledite na Instagramu, za svežo vsebino dnevno.

1 thought on “Božične luči 2021

  1. Pingback: Središče dogajanja (Božič 2021) | London

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s